Reijo Sulasalmi Rovaniemen Sos.dem. kunnallisjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi

Rovaniemen Sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön edustajisto valitsi kokouksessaan 12.12.2021 pitkäaikaisen ja kokeneen kuntavaikuttajan, Reijo Sulasalmen uudeksi puheenjohtajakseen vuosille 2022 – 2023. Varapuheenjohtajaksi valittiin niin ikään kokenut järjestöaktiivi Hannu Puhalainen.

Kokouksessa valittiin myös uudet hallituksen ja edustajiston jäsenet vuosille 2022 – 2023. Hallitukseen valittiin Elina Holm (TY), Terhi Heikkilä (VALO), Eeva-Maija Väisänen (VALO), Kimmo Niukkanen (TY), Eira Setälä (ROSE), Kauko Pallari (ROSE), Juhani Paksuniemi (ROSE), Mikkel Näkkäläjärvi (TY) ja Antti Väänänen (VALO).

Edustajistoon valittiin neljätoista jäsentä, joista uusia henkilöitä on kuusi.

Kokousväki iloitsi Lapin hyvinvointialueen demareiden aluevaaliehdokkaiden täydestä ehdokaslistasta. Listalla on useita sote-alan osaajia ja laajasti eri ammattialoja edustavia pitkäaikaisia kuntavaikuttajia sekä useita uusia nuoria henkilöitä, joilla on halua ja intoa olla mukana vaikuttamassa laajan Lapin sote-palveluiden kehittämiseen. Nuorin ehdokas on iältään 22-vuotias ja vanhin 79-vuotias. Rovaniemeläisiä ehdokkaita listalla on kolmekymmentä.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus on merkittävä askel suomalaisen hyvinvointivaltion kehittämisessä. Uudistuksen tavoitteena on luoda vahvemmat, yhdenvertaisemmat ja toimivat palvelut kaikkialle Suomeen. Toimivan arjen edellyttämät hyvät sosiaali- ja terveystoimen palvelut muodostavat ihmisten turvaverkon myös meidän pitkien etäisyyksien maakunnassamme, Lapissa. Näiden tavoitteiden toteuttamisessa Lapin sosialidemokraatit haluavat olla vahvasti mukana.

Uuden puheenjohtajan mukaan Sosialidemokraateilla on Lapissa hyvä ehdokasasettelu ja uskottava aluevaaliohjelma, joilla on hyvä lähteä toteuttamaan lappilaisten hyvinvoinnin turvaavia sosiaali- ja terveyspalveluita sekä pelastustoimen tärkeitä tehtäviä.

Hyvinvointi on arvokkainta mitä meillä on ja sitä lähdemme aluevaaleissa turvaamaan kaikille maakuntamme asukkaille.

Reijo Sulasalmi
kunnallisjärjestön puheenjohtaja 2022-23


Hallituksen ja edustajiston jäsenet kaudelle 2022-2023 näet sivulta Kunnallisjärjestö